Procedure inden du skal tage kørekort, hvis du har et handicap

Når du skal tage et kørekort, skal du altid have udfyldt en ”lægeattest” blanket til kørekort hos egen læge.

Når du skal tage et kørekort, skal du altid have udfyldt en lægeattest-blanket til kørekort hos egen læge. Denne skal afleveres på Borgerservice, og Borgerservice skal sende den videre til Politiets Administrative Center (PAC), hvis du har et handicap eller en diagnose. Politiet afgør her, om du skal til en vejledende helbredmæssig køretest, eller om den kan afgøres administrativt ud fra lægens notater i lægeattesten. 

Læs om vejledende helbredsmæssig køretest

Hvis du har været til test på bane hos HandicapBilistCentret inden, skal du også vedlægge testskemaet fra HandicapBilistCentret. 
Når du får en afgørelse fra politiet i din E-boks, er du klar til at gå i gang med kørekort.

Læs om test af ekstra behov for indretning af bil i forhold til kørekort

Procedure når man starter på kørekortet

Når du starter på kørekort, følger du en lektionsplan, hvor du skiftevis har teori og køreundervisning, det skal planlægges inden du kan gå i gang. Du skal også have en P23 ansøgningsskema, hvor evt. påtegninger skal skrives i, og det er dette dokument, du bruger når du skal på glatbane, til teoriprøve og til køreprøve.

Hos HandicapBilistCentret er der teori hver onsdag aften fra kl. 17.30 til kl. 20.30. Der er 4 hold om året. Februar, april, september og november. Køretimerne er i dagtimerne i åbningstiden.

Du kan godt tage teoriundervisning hos en anden køreskole, og køreundervisningen hos Handicap-BilistCentret. Dette skal blot koordineres.