Kørekort

Jeg har et handicap, hvordan får jeg et kørekort? Få svaret her.

Hos HandicapBilistCentret kan du tage kørekort, selv om du har en funktionsnedsættelse.

Vi har almindelige skolevogne og skolevogne med automatgear, som kan indrettes med for eksempel speeder og bremse til hånden, speeder til venstre fod eller joystickstyring. Der er mange muligheder.

Undervisning og prøver

Køre- og teoriundervisning kombineres, så du lærer det teoretiske, inden du efterfølgende skal øve det i praksis i køretimen.

For at opnå kørekort kræver det, at du følger nedenstående kurser samt undervisning og består prøverne:

Undervisningen foregår i Rødovre og Aarhus.

Normalt starter og slutter køretimerne på en af vores adresser, men i særlige tilfælde kan køreundervisningen mod betaling foregå lokalt, hvor du bor.

Køreundervisning foregår enten i en af vores skolevogne, eller din egen bil, som forsynes med skolevognsudstyr og ved syn godkendes til øvelseskørsel

Før du går i gang

Har du et fysisk eller andet handicap, skal du eventuelt til vejledende helbredsmæssig køretest og have tilladelse til at tage kørekort i en specialindrettet skolevogn, før du kan gå i gang med at tage kørekort. Har du ikke været det, risikerer du at få ca. 4 måneders ventetid, før du kan meldes til teoriprøve.

Læs mere om vejledende helbredsmæssig køretest

Pause i et undervisningsforløb

Du skal være opmærksom på, at man højst må holde pause i 3 til 5 måneder alt efter, hvor langt du er nået i forløbet. En for lang pause betyder, at du skal starte helt forfra eller bestå teoriprøven på ny.

Vi anbefaler derfor, at du har den nødvendige tid og overskud, når du starter på undervisning med henblik på at opnå kørekort.

Du kan få yderligere oplysninger på 36 73 90 80.