Gå til hovedindhold

Vejledende helbredsmæssig køretest

Vi tilbyder øvetimer i specialindrettede biler og kan møde op med en skolevogn til din vejledende helbredsmæssige køretest hos Færdselsstyrelsen.

Har du behov for særlig indretning for at kunne betjene en bil og køre sikkert, skal du under normale omstændigheder til en vejledende helbredsmæssig køretest hos Færdselsstyrelsen. Det gælder uanset, om du har kørekort i forvejen eller du skal til at tage kørekort.

Har du ikke kørekort i forvejen, skal du tage testen, inden du begynder på teori- og køreundervisning.

Ved den vejledende helbredsmæssige køretest vurderer Færdselsstyrelsen, hvilken specialindretning du behøver for at kunne køre bil sikkerhedsmæssigt forsvarligt.

Sådan kommer du i gang

Først afleverer du en lægeattest fra din egen læge og et pasfoto til Borgerservice i din kommune. Når Færdselsstyrelsen har vurderet din sag, indkalder de dig til en køretest (pr. brev).

Til køretesten skal du ofte selv sørge for en bil, der er godkendt til øvelseskørsel. Vi hjælper dig gerne med en skolevogn. Forud for testen er det muligt at få nogle køretimer hos os, så du bliver fortrolig med bil og indretning.

Hvis der skal tages stilling til selve indretningen af bilen, henviser vi til test hos vores rådgivning, der har den nødvendige ekspertise.

Læs her om indretning af bil i forhold til kørekort

Efter den vejledende helbredsmæssige køretest

Har du kørekort i forvejen, vil du få tilsendt et nyt kørekort med påtegninger. Har du ikke kørekort, vil du, når den vejledende helbredsmæssige køretest er godkendt, kunne starte køreundervisning i en bil med den nødvendige specialindretning.