Gå til hovedindhold

Generhvervelse af kørekort

Hos HandicapBilistCentrets specialkøreskole kan du generhverve dit kørekort i skolevogne med specialindretning.

Tre elever modtager teoriundervisning af en kørelærer i HandicapBilistCentrets specialkøreskole.

Skal du generhverve dit kørekort eller til en kontrollerende køreprøve, skal du gennem følgende forløb:
• Evt. teoriundervisning
• Teoriprøve
• Køretimer
• Praktisk køreprøve

Hvornår kan du gå i gang?

Du kan gå i gang med at generhverve dit kørekort, det vil sige blive meldt til teoriprøven, når du har modtaget et brev fra politiet om, at du er godkendt til at påbegynde generhvervelsen og du har udfyldt den ansøgning, der hedder P23 på borgerservice.

Hvor mange køretimer?

HandicapBilistCentrets erfaring er, at de fleste behøver to-seks køretimer for at få ændret dårlige vaner og få genopfrisket regler.

Vejledende helbredsmæssig køretest

Har du fået et handicap, eller er der sket ændringer i dit handicap, siden du tog kørekort, skal du til en vejledende helbredsmæssig køretest hos Færdselsstyrelsen, før du kan komme til en praktisk køreprøve.

Læs om vejledende helbredsmæssig køretest

Særlige forhold

Har du, inden for de første tre år efter du har fået kørekort, fået to klip i kørekortet eller begået en forseelse, der alene udløser en betinget frakendelse, skal du modtage særlig køreundervisning, som består af syv teoretiske lektioner + otte praktiske køretimer.

Ved frakendelse på grund af spiritus eller narkotika, skal du aflægge et kursus i 'Alkohol, Narko og Trafik- ANT-kursus’. Kurset skal være gennemført, inden du ansøger om generhvervelse.