Vores historie

HandicapBilistCentret blev grundlagt i 1950’erne og har siden arbejdet for, at personer med et handicap kan blive selvkørende.

HandicapBilistCentret, som tidligere hed PTU Handicapbiler og Køreskole, har siden 1950’erne arbejdet for, at personer med et handicap kan komme til at køre bil. En ildsjæl blandt dengang Polioforenings fysioterapeuter tog kørelæreruddannelsen og lagde kimen til afdelingen, som vi kender den i dag.

Allerede i første halvdel af 1960’erne havde PTU måleudstyr og foretog en undersøgelse, som viste, at langt flere end antaget havde brug for at køre med automatgear og servostyring. Dengang var automatgear ikke almindeligt og folk, som ikke kunne bruge benene, skulle både koble ud, bremse og give gas med samme hånd. Dette var problematisk for en del, især når bilen ikke havde servostyring, så rattet tillige var meget tungt at dreje.

I 1967 fik PTU sin første testbil med automatgear, servostyring og specialindretning. I 1980 åbnede PTU en bilafdeling i Aarhus, og i 1985 oprettede PTU en specialkøreskole i København og Aarhus. Gennem alle årene har afdelingen ydet konsulentbistand til kommuner og private, og tilbuddene er løbende blevet tilpasset behovet og lovgivningen på området.

HandicapBilistCentret har i 2014 fået Socialstyrelsens vurdering af, at vi både med hensyn til rådgivning og køreskole besidder højt specialiseret viden i forhold til at løse komplicerede sager om vurdering af køreegnethed og indretning i bil til svært handicappede og i forhold til at give køreundervisning i specialindrettede skolevogne.