Gå til hovedindhold

Bilvalg og indretning

I HandicapBilistCentret er det fysioterapeuter, der foretager alle bilvalg. Vi vælger billigst egnede bil til personer med et handicap.

HandicapBilistCentret vælger billigst egnede bil til personer med et handicap, som enten selv skal køre eller være passager i bilen, i henhold til Servicelovens § 114. Alle bilvalg foretages af fysioterapeuter.

Et bilvalg indledes med en kort samtale, hvor borgerens fysiske funktionsniveau og konkrete behov afdækkes. Dette sammenholder vi med kørekortskrav, lægeoplysninger og oplysninger fra kommunen, og vi tager stilling til hvilke kriterier, som skal være opfyldt for, at bilen kan bruges og fungere i hele bevillingsperioden.

Indgående kendskab til bilmarkedet

Vi har et indgående kendskab til bilmarkedet og tester alle relevante muligheder i praksis. Det er vigtigt, fordi de fysiske forhold i biler kan variere meget inden for biler til næsten samme pris. En dyr bil er ikke nødvendigvis bedre egnet end en billig.

I forbindelse med valg af bil tager vi stilling til, om borgeren har behov for indretninger i bilen i forhold til eventuelle kørekortskrav, ind- og udstigning, siddestilling og medtagning af hjælpemidler.

Resultatet af afprøvningen beskriver vi i en rapport, hvor der vedlægges priser på bil og indretning.