Gå til hovedindhold

Hjerneskadetest

I HandicapBilistCentret kan vi teste, om en person fortsat kan køre bil efter en skade eller sygdom i hjernen.

Mand i simulator

HandicapBilistCentret kan teste, om en borger fortsat kan køre bil efter en skade eller sygdom i hjernen, og om borgeren har behov for særlig indretning i en bil.

HandicapBilistCentrets fysioterapeuter og kørelærere har mange års erfaring med at teste og vurdere borgeres køreegnethed og behov for eventuel indretning. Vi har specialiseret måleudstyr samt en række skolevogne, som kan indrettes, så de tilgodeser de fleste funktionsnedsættelser.

Læs om bilvalg og indretning her

HandicapBilistCentret tilbyder to typer af køretest for borgere med kørekort:

Lille test – med kørelærer

Den lille test er for borgere, der ikke er ramt af fysiske mén, men som udelukkende skal testes i forhold til kognitive funktioner og bilkørsel. Testen foregår udelukkende med kørelærer og indeholder en køretime og efterfølgende evaluering, som enten vil anbefale eller fraråde videre bilkørsel. Der udarbejdes ikke en rapport, og der vurderes ikke på behovet for eventuel særlig indretning.

Stor test – med kørelærer og fysioterapeut

Den store test er for borgere med fysiske og/eller kognitive funktionsnedsættelser. Testen indeholder en samtale med en af HandicapBilistCentrets fysioterapeuter, måling og vurdering af kræfter og reaktionstider samt 1-2 køretimer med en kørelærer og fysioterapeut. Her tages der stilling til behovet for særlig indretning i en bil, og der udarbejdes en uddybende rapport med vores vurderinger og anbefalinger, som kan indgå i den kommunale sagsbehandling samt medbringes til læge, hospital og/eller Færdselsstyrelsen.